03
Jun 13

Autorace

Als sportieve jongen is Huub Teesing gek op autoraces. Niet alleen om te kijken, maar ook om zelf af en toe in de auto te stappen. Er zijn diverse soorten autoraces waar Huub Teesing helemaal gek van is, welke hij hieronder zal beschrijven. Autoraces worden doorgaans uitgevoerd op speciale circuits, en niet op de openbare weg (op illegale races na). Deze weg is afgesloten, veilig en bestand tegen hoge snelheden. Huub Teesing deelt zijn passie voor autoraces graag met andere personen, waardoor hij ondertussen al vele circuits heeft bezocht met vrienden en familie.

Veel mensen denken dat autoraces erg gevaarlijk is, maar Huub Teesing denkt hier anders over. De autos zijn tegenwoordig er veilig en bieden veel bescherming aan de coureur. Ook beschikken de diverse teams over voldoende technische kennis, waardoor technische problemen bij de auto’s tot een minimum worden beperkt. Natuurlijk gebeuren er regelmatig ongelukken, maar doorgaans komen de coureurs daar zonder kleerscheuren vanaf.

Formule 1
De Formule 1 autorace is toch wel de meest bekende race in Nederland. Formule 1 circuits zijn er over de hele wereld, waarbij bekende en minder bekende coureurs acteren op het hoogste niveau. De race-auto’s zijn van diverse bekende automerken, waardoor autoliefhebbers echt hun hart kunnen ophalen bij deze race. Om de formule 1 te winnen moet je punten verzamelen welke je bij elke race kan verdienen. Wanneer een coureur crasht, zijn kunnen punten worden verloren en daarmee ook de uiteindelijk kampioenspositie. Sinds lange tijd rijdt er ook weer een Nederlandse coureur mee in de Formule 1, wat extra leuk is om naar te kijken.

Off-road racen
Naast het racen op diverse circuits wordt er ook vaak off-road geraced. Bij deze races vliegt de modder soms letterlijk om je oren. Bij de off-road races zit niet alleen een coureur in de auto, maar ook een navigator. Ook de auto verschilt van de Formule 1, daar een een normale raceauto niet geschikt is voor het ruige terrein. Ook deze races zijn de moeite waard om te kijken. Deze races zijn meestal wel iets gevaarlijker dan Formule 1 races, aangezien bij het off-road racen de route veel minder voorspelbaar is en de weersomstandigheden grote invloed hebben.

Andere soorten races
Naast de bekende races die hierboven zijn beschreven, zijn er ook diverse ‘andere’ races, zoals tractorraces, vrachtwagenraces, enzovoort. Deze races worden doorgaans gereden tijdens speciale festivals, waarbij alles in het teken staat van auto’s, vrachtwagens en andere motorvoertuigen. Deze festivals zijn een absolute aanrader om te bezoeken wanneer je de passie voor autoraces deelt met Huub Teesing.

De passie van Huub Teesing bestaat dus uit diverse soorten autoraces, welke hij graag bezoekt met vrienden of familie. Wanneer je deze passie deelt is het zeker de moeite waard om eens bij een circuit te gaan kijken, waar de echte grote namen strijden om de titel. Hoewel Huub Teesing zelf geen coureur is, heeft hij wel de grote droom om zelf eens in een formule 1 auto te racen. Wellicht komt het er ooit nog eens van, en kan hij zelf ervaren wat zijn ‘helden’ normaal gesproken allemaal doen.


Copyright © 2018 Huub Teesing – Teesing Group
Proudly powered by WordPress, Free WordPress Themes