26
Jul 15

Huub Teesing eten

Wie is er niet gek op? Eten doet immers iedereen en elke dag.

Gezien de huidige financiële crisis voorbij is lijkt iedereen niet meer in de rij te staan voor de euroknallers en de dagaanbiedingen. Nederlanders gaan steeds vaker uit eten en bij Albert Heijn lopen de zaken inmiddels meer dan goed. Dat betekend dat Nederlanders niet meer op de kleintjes letten als het gaat om “goedkoop boodschappen” doen.

20150301110208Nederlanders gaan massaal wederom BBQ ‘en met  het lekkere weer en wijntjes en biertjes vliegen de toonbank over.

Echter staan wij als Nederlanders nou niet echt bekend om onze goede smaak qua eten. Behalve een paar soorten kaas, kennen “buitenlanders” ons van tulpen en molens. Hoe anders is dat met de Fransen, Spanjaarden en Italianen. Aan de Grieken hoeven we nu met zijn allen even niet te denken. Het zou Huub Teesing ook niet verbazen als de gemiddelde Nederlander de komende maanden ook even niet richting de Griek gaat, maar eerder een tapas besteld of een frietje gaat halen.

Het oorspronkelijke idee van lekker eten hangt vaak samen met het leven buiten de woonkamer. Dit gebeurt veel bij landen welke rond de Middelandse zee  liggen.

Aangezien eten in dit soort landen wordt geassocieerd met rust/ ontspanning en een familiegebeurtenis denkt Huub Teesing dat eten hierdoor wordt gezien als een sociale ontmoetingsplek. Eten is niet even snel met het bord op schoot zitten om 6 uur, maar een gelegenheid waar je de tijd voor uittrekt en waar mensen naar uitkijken.

Het zou Nederland in een ander daglicht zetten als we behalve onze fameuze stamppotjes of bitterballen ook andere gerechten maken welke ons als kikkerlandje op de kaart zetten.

Veel Nederlanders zullen denk ik niet beseffen dat een mogelijke deal met Griekenland wellicht beter is voor de economie of voor de langere termijn. Zij zien enkel en alleen het geld van de belasting de zonnige kant op verdwijnen terwijl in Nederland juist wordt bezuinigd op de kritieke punten, zoals de zorg.

Al met al blijft eten een leuke en gezellige bezigheid waarbij Huub Teesing denkt dat het beter zou zijn als mensen tijd voor elkaar maakten om rustig met zijn allen binnen of buiten gezamenlijk te eten.


Leave a Reply


Copyright © 2018 Huub Teesing – Teesing Group
Proudly powered by WordPress, Free WordPress Themes