24
Jul 15

Huub Teesing politiek

Wat gaat Europa eigenlijk doen op politiek niveau nu een Grexit wederom uit het zicht verdwijnt?

Al jarenlang proberen politici zieltjes te winnen door mooie beloftes te doen gedurende hun verkiezingsstrijd. Echter zijn sommige nu voor rede vatbaar en geven deze gelijk toe na het sluiten van een mogelijke deal met bijvoorbeeld Griekenland, dat ze hiermee wel hun verkiezingsbelofte hebben gebroken.

Bovenstaande geeft maar weer eens aan dat bepaalde politieke partijen welke hun oppositie willen gaan voeren dit zullen zien als olie op het vuur. Nu rijst bij mij de vraag hoe hard zij dit zullen gaan spelen de komende maanden onder de noemer verraad, misleiding en bedrog van de Nederlandse samenleving.

Huub Teesing heeft zelf jarenlang nagedacht over de mogelijkheden om politiek en maatschappij beter en nader tot elkaar te brengen. Echter is zoals Mark Rutte het nu ook heeft toegegeven erg moeilijk om de daad bij het woord te (kunnen) voegen.

Zou het kunnen dat ondanks onze goede  bedoelingen en inspanningen bij een volgende stemronde heel Nederland gaat kiezen voor de oppositie? En zo ja, wat zou er dan gebeuren als we een kabinet krijgen van extreem rechtse en extreem links, daar ons huidige kabinet er een zooitje van maakt.

Huub Teesing denkt dat de politiek dan een verschuiving gaat krijgen waarbij wij als Nederland weer een paar jaar terug in de tijd worden geworpen. Dit zou inhouden dat sommige besluiten weer worden terug gedraaid of dat projecten welke reeds in gang zijn gezet door het huidige kabinet weer in de koelkast belanden omdat andere politieke partijen hier geen aandacht meer aan willen geven.

Dit versterkt dan weer het beeld dat we als klein landje geld over de brug aan het gooien zijn, niet alleen richting Zuid-Europa maar ook gewoon in Nederland zelf. Een mooi voorbeeld hiervan blijft de bekende eekhoorntjesbrug in Den Haag/ Voorburg welke over de rijksweg moest komen.

Het koste volgens Huub Teesing een kleine € 250.000,- en heeft in 2 jaar tijd nog geen enkel eekhoorntje over de rijksweg geloodst omdat de beestjes zich niet graag verplaatsen naar andere leefgebieden. Al met al een mooi voorbeeld hoe het geld in Nederland wordt besteed aan zinloze projecten, aldus Huub Teesing.


Leave a Reply


Copyright © 2018 Huub Teesing – Teesing Group
Proudly powered by WordPress, Free WordPress Themes