11
Jul 16

Naties bijeen brengen via voetbal?

Het lijkt misschien ver gezocht…. Maar toch is het zo. Er is een duidelijke volkssport in Europa die er voor zorgt dat Belgen zich eindelijk weer Belg voelen en dat Italianen weer met de borst vooruitlopen als ze praten over hun “Azurri”.

Veel mensen hebben helemaal niets met voetbal, het al oude verhaal over volwassen mannen die voor veel te veel inkomsten tegen een stukje leer aanschoppen. Toch blijven miljoenen mensen dit fenomeen op dagelijkse basis bekijken en bezighouden.

Huub TeesingHuub Teesing heeft eigenlijk niet zo veel met voetbal te maken. Uiteraard kijkt hij braaf naar het Nederlands elftal als het ergens echt om draait, maar dat is de laatste jaren bar weinig gebeurt. Hetgeen hem echter wel aantrekt is de hysterie die het teweeg brengt. Niets verzet zo makkelijk grote bergen of brengt mensen zo snel in vervoering dan een paar heren die voor volk en vaderland uitkomen.

Huub Teesing vond het opmerkelijk om te zien hoe de Belgen voor het eerst sinds jaren te maken kregen met het fenomeen merchandise. Nooit was er iets leuks of ludieks geregeld om de “Rode Duivels” aan te sporen of om er voor te zorgen dat de Vlamingen en de Wallonen zich gezamenlijk als Belg voelden. Nu is dat echter in een stroomversnelling aan het veranderen. Op de Belgische wegen komt men namelijk geen normale auto’s meer tegen.

Vlamingen en Wallonen hebben allen hun auto’s versierd vanaf de zijspiegels tot en met de hoorntjes die op het dak zijn geplakt.


Leave a Reply


Copyright © 2018 Huub Teesing – Teesing Group
Proudly powered by WordPress, Free WordPress Themes