19
Feb 16

Nederland als belastingparadijs?

Een veel gehoorde term in Nederland is dat het absurd is dat we als particulieren zoveel belasting betalen….

Huub Teesing weet waar deze uitspraak vandaan komt. Namelijk de hardwerkende laag van onze samenleving welke meer dan 50% moet afstaan aan onze “ blauwe vrienden “ van de fiscus.

Desondanks is alles in ons kleine kikkerlandje wel enorm goed geregeld. In de landen om ons heen gelden namelijk totaal andere wetten en regels als het gaat om zorg, huisvesting, belasting en ga zo maar door.

Ondanks dat Nederland enorm aan het vergrijzen is, wordt hier enorm goed gekeken naar voorzieningen welke door de staat worden betaald.

Hoe kan het dan toch dat veel buitenlandse ondernemingen zich nu vestigen in Nederland? Is het belastingstelsel voor Nederland dan zo anders dan voor de hardwerkende bevolkingsgroep?

Veel multinationals maken gebruik van aangepaste regelingen. Het verdiende geld komt in Nederland binnen en wordt daarna direct “doorgesluisd” naar nog betere oorden met een nog gunstiger belastingklimaat. Een veel gehoorde kreet in dit circuit is de double dutch….

Ah-4BOxFgFKDX9pYF9kqjKYaxFTSQv9kPTa-k0XyWcJ6Grote bedrijven hebben altijd meer in de spreekwoordelijke “pap te brokkelen” dan de gemiddelde MKB onderneming in Nederland. Huub Teesing weet dat ondernemingen van een bepaald niveau een deal kunnen sluiten met de fiscus. Dat is al jaar en dag een manier om in Nederland in ieder geval nog een bepaalde vorm van additionele inkomsten te vergaren. Als wij het niet doen, dan doet een ander land het wel. De miljoenen welke Google en Apple ons betalen zijn erg interessant. En eerlijk gezegd hoeft Nederland hier verder vrij weinig voor te doen.

Zo zijn er in Amsterdam enkele trustkantoren waar soms meer dan 100 miljard doorheen gaat op 1 dag…. Eigenlijk best vreemd als je er zo over nadenkt. Aan de andere kant is het ook begrijpelijk dat er ergens belasting over moet worden betaald. Het belastingklimaat veranderd bijna elk jaar en dat weten vrij weinig aldus Huub Teesing. Een mening hierover heeft hij wel degelijk, maar begrijpt dat het vaak ook niet anders kan. Desondanks zou Europese wetgeving hier wellicht een einde aan moeten maken.

Huub Teesing vind dat we blij moeten zijn met elke bijdrage welke zowel partiuclieren als ondernemingen (moeten) doen aan de Nederlandse staat….


Leave a Reply


Copyright © 2018 Huub Teesing – Teesing Group
Proudly powered by WordPress, Free WordPress Themes