19
Apr 16

Nummer veertien (14)

Hoe ongelofelijk knap is het eigenlijk dat een Nederlander dankzij zijn staat van dienst overal op de hele wereld herkend kan worden aan een getal, aldus Huub Teesing.

Het magische nummer 14 is er zo een. Het nummer wat ons allen altijd zal herinneren aan een genie die te boek stond als een fantast, een spraakmakend persoon en bovenal als iemand die Nederland en het voetbal wereldwijd op de kaart heeft gezet.

Cruijff heeft de laatste tijd enorm veel superlatieven over zich heen gekregen. De man die door middel van zijn uitspraken vaak de media haalde, heeft eigenlijk in zijn jonge jaren altijd gesproken met zijn voeten. Hij stond bekend als een meester die in het veld zijn techniek gebruikte om zijn tegenstander van repliek te voorzien.

Johan+Cruijff+STAAND+COLUMNISTEN+BX031_5A3A_9Zijn balkunsten welke in Nederland en Spanje menig harten heeft veroverd leeft uiteraard nog voort in het gedachtegoed van veel andere trainers, vindt Huub Teesing. Hij ziet dezelfde manier van werken, trainen en spelen terug bij onder andere de visie van Van Gaal, De Boer maar ook een Guardiola.

Huub Teesing vind het allermooiste wat Cruijff heeft gedaan na zijn voetballoopbaan. Zijn eigen foundation (www.cruijff-foundation.org) draagt immers wereldwijd bij aan zijn eigen 14 omgangsvormen omtrent respect en plezier hebben in het spelelement van voetbal.

Op zijn eigen unieke wijze weet Cruijff telkens weer mensen te verbazen, te verbluffen, te enthousiasmeren maar bovenal ook samen te brengen. Hij wilt dingen bereiken door deze samen met mensen te realiseren. Natuurlijk zijn er ook de verhalen over de tiran of de alleenheerser, maar deze komen vaak uit de bekende “kampen” welke het onderspit dolven. Mensen die uit zijn op geld, macht en status. En dat zouden nu net de mensen zijn die je niet in het voetbal wenst te betrekken, aldus Huub Teesing.

Hij vindt het jammer dat Cruijff niet iets extra’s heeft kunnen doen bijvoorbeeld bij Oranje, wat nu zijn hulp enorm hard nodig heeft. Maar ook voor het Nederlandse voetbal wat de laatste jaren steeds harder richting de afgrond glijdt. Cruijff was al een legende in Nederland en zijn populariteit zal de  komende maanden steeds groter worden, dankzij zijn veel te vroege afscheid.

Wij gaan nummer 14 dus nooit vergeten omdat er nooit meer een andere nummer 14 zal zijn…


Leave a Reply


Copyright © 2018 Huub Teesing – Teesing Group
Proudly powered by WordPress, Free WordPress Themes