07
Sep 16

Ondernemen of overnemen

Steeds meer mensen denken er over na? ONDERNEMEN!!

Nederland is als klein actief landje in Europa en wereldwijd overigens ook, bekend vanwege zijn ondernemers en dadendrang. Niet iedereen kent ons alleen van merken als Philips, Heineken of onze TU’s.

ondernemenHet Nederlandse klimaat leent zich uitstekend als werkklimaat. De meest ideale temperatuur om in te werken is immers 18 C. En aangezien hier in de zomer toch bijna de zon niet schijnt, ligt ook niet iedereen op Scheveningen of in Noordwijk, maar is iedereen aan het werk. De gemiddelde Nederlander werkt immers ruim 38 per week zo bleek uit de jaarlijkse cijfers. Dit is vrij hoog gezien onze ooster en zuiderburen. Behalve een prettig klimaat om in te werken moet er uiteraard ook voldoende werkgelegenheid zijn. Huub Teesing is zelf regelmatig in het buitenland te vinden en hoezeer mensen ook de zon vaak missen in Nederland, is het werkklimaat bijna nergens ter wereld beter dan dat van ons!

Nederlandse voedingsbodem

Waarom is Nederland dan een prettig land om in te ondernemen? Wat maakt het hier dat zaadjes in een Nederlandse bodem beter ontkiemen dan in andere landen? Het antwoordt hierop is eigenlijk vrij simpel… Het heeft te maken met onze Internetdichtheid per persoon.

Nederlanders maken al jarenlang gebruik van Internet en de frequentie waarmee we dat doen zegt iets over ons (werk)gedrag. We willen en lopen al enige jaren voorop in type verbinding qua Internet en dat houdt direct verband met hoe vaak we onze mail checken/ online boodschappen doen etc etc…

In Nederland wordt daarom ook door veel buitenlandse ondernemingen geld gestoken om te kijken of hun ideeën hier kunnen aarden, aldus Huub Teesing. Bedrijven als een Netflix maar ook een Hello Fresh hebben hier een enorme groei aan te danken. Door het gebruik van Internet komen hun diensten hier veel beter van de grond en worden Nederlanders makkelijk en eenvoudig geholpen. Je moet immers een goede internet verbinding hebben om Netflix te kunnen kijken J

Ondernemen?

Echter blijven de hele grote successen vaak toch een beetje achter. Huub Teesing vind het jammer dat bepaalde ondernemingen te vaak in een vroeg stadium worden verkocht. Nederlandse ondernemers schijnen vaker “op safe” te spelen. De Nederlandse Unicorns (bedrijven met een waarde boven de € 1 mld) zijn daarom op 1 hand te tellen…..

De laatste mooie uitvinding welke wereldwijd wordt gezien als gerenommeerde organisatie is Adyen. Een Nederlandse payment service provider, oftwel het enige Europese bedrijf waarin Facebook oprichter Mark Zuckerberg zelf geld in wilde steken.

De vraag blijft echter of de huidige ondernemende mensen die we hier in Nederland hebben ook de moed en wil hebben om van hun ideeën ook daadwerkelijk iets groots te maken.

De tijd zal het leren of het klimaat echt veranderd….. aldus Huub Teesing.


Leave a Reply


Copyright © 2018 Huub Teesing – Teesing Group
Proudly powered by WordPress, Free WordPress Themes