07
Sep 16

Reizen naar Bangkok

De hoofdstad van Thailand is al jaren een zeer gewilde bestemming.  Het is een stad met heel veel gezichten.  Een wirwar van Soi’s(zijstraatjes), winkelpanden, straatventers en naar wierook walmende tempels, met name in Chinatown.  In veel grote steden in het Verre Oosten zijn die echte Chinatowns steeds meer aan het verdwijnen, waardoor ook vaak een stuk karakter is weggespoeld, aldus Huub Teesing.

reizen-naar-bangkokHij vreest dat ook Bangkok zijn historische buurten zal gaan opofferen. En dat zou heel jammer zijn voor het karakter van de stad.  De frisse wind op de druk bevaren Chao Phraya-rivier, die dwars door de stad stroomt, zorgt voor een lekkere verfrissing in de tropische warmte.  Kleine sleepbootjes trekken vaak zware vrachtboten. ‘s Avonds zijn ze vaak slecht verlicht. Thaise longtailboten stuiven er tussendoor met veel lawaai van hun achtcylinder motoren.

Het Chinatown van Bangkok is uniek in de wereld. Cameraploegen uit China komen hier filmen, omdat die tradities in China zelf allang verloren zijn gegaan. Maar Huub Teesing vreest dat de hele buurt op niet al te lange termijn zal worden platgewalst om plaats te maken voor dure woontorens of weer zo’n groot winkelcentrum, alsof Bangkok er al niet genoeg heeft….  Bangkok is bezig met de aanleg van een metrolijn, grotendeels boven de grond, omdat de ondergrond in Bangkok nogal zompig is.  Die lijn wordt aangelegd, om te voorkomen dat de stad helemaal dichtslipt.  De BTS-treinen vervoeren nu al dagelijks een paar honderdduizend passagiers.  Ze zijn comfortabel  en voorzien van airco en brengen je supersnel naar veel bestemmingen in de stad tegen een aantrekkelijk tarief..

Het sfeertje in Chinatown is niet na te bootsen.  Het stikt er van hippe cafés en restaurantjes.  In Soi Nana zit de veelbesproken Tep Bar, waar je heerlijke drankjes lokale stijl kunt drinken.  Het lekkerste eten vind je toch nog altijd op straat, aldus Huub Teesing.  Wie doet als de gewone Thai in de straat, die de talloze eetstalletjes afstruint, wordt beloond met bijzondere gerechten voor zeer schappelijke prijzen.


Leave a Reply


Copyright © 2018 Huub Teesing – Teesing Group
Proudly powered by WordPress, Free WordPress Themes