07
Sep 16

Waarom emigreren mensen eigenlijk?

Het is een vraag die veel mensen zich afstellen in de wintermaanden. Heel veel Nederlanders hebben hier wel eens over nagedacht of over gedroomd.

Uit cijfers van het CBS blijkt dat de laatste jaren steeds meer Nederlanders ons kleine kikkerlandje verlaten om elders hun geluk te beproeven of meer van het leven onder de zon willen gaan genieten.

Toch komt de vraag steeds naar boven, maar waarom? Huub Teesing vindt het niet zo vreemd dat mensen Nederland willen verlaten. De te grote regeldruk, het hectische leven in de Randstad en de toename van het aantal mensen per km2 vormt hiervoor de grootste basis.

De Nederlander anno 2016 wil meer gaan genieten van zijn/ haar vrije tijd en denkt een gelukkiger bestaan op te bouwen in een ander land.

waarom-emigreren-mensen-eigenlijOndanks het feit dat men vaak denkt aan landen aan de Middellandse zee gebied (Griekenland, Italie en Spanje) blijkt dat toch veel mensen ook verhuizen naar Duitsland en Scandinavië. Het taaltje van onze zuiderburen blijft nog wel zacht en had voorheen ook een gunstig belastingklimaat, maar dat zijn geen doorslaggevende factoren meer. Huub Teesing vind het interessant en ook opmerkelijk dat men daarom kiest voor “koudere” landen. Desondanks kan hij zich wel vinden in de reden waarom mensen naar dit soort landen verhuizen.

In Scandinavische landen zijn bepaalde zaken zoals zorg, vervoer en huisvesting vaak goed geregeld. De desbetreffende landen hebben ook aanzienlijk minder mensen per km2 wonen. Alle landen zijn goed bereikbaar en goedkoop en eenvoudig aan te vliegen. Het is ook interessant als men kijkt waarheen en waarvoor men immigreert. Veel jonge stellen en gezinnen verhuizen immers vaak naar dit soort landen voor bepaalde werk aangelegenheden. Het zuiden van Europa is nog steeds in trek bij de wat oudere bevolking blijkt ook nu weer uit de cijfers van het CBS.

Duitsland blijft toch de vreemde eend in de bijt. Het grenst aan Nederland, is toch enorm druk bevolkt en staat als land onder druk vanwege de toenemende immigrantenstroom. Desondanks blijven veel jongeren en ouderen emigreren naar onze oosterburen.

Huub Teesing houdt enorm van reizen en heeft al veel plekken gezien op de wereld. Toch woont hij het liefst in ons kikkerlandje vol met molens en tulpen. Waarom, Nederland is een prachtig land, en Nederlander zijn blijft een voorrecht!


Leave a Reply


Copyright © 2018 Huub Teesing – Teesing Group
Proudly powered by WordPress, Free WordPress Themes